Friday, January 30, 2009

3 hari setelah CNY

Dah hari Jumaat pun....and dah 3hari since Rabu Nadey dtg opis tak jem langsung!!! Inilah keajaiban cuti.....huhuhuhuhu.....Syioknyerrr gi keje tak jem! Tapi tak syok jgk coz everyday Nadey smpi opis b4 8am!!!! waaa.......

1st day keje slps cuti...mcm biasa kuar umah kul6.50....tggu enjin kete panas...7.10 gerak ke umah babysitter....7.20 smpi anto my babies then 7.30 gerak ke opis....

tpt pertama yg selalu jem....depan maktab polis @ plaza phoenix coz construction utk besorkan jalan yg takde penyudahnyer....tah bila tah nak siap!!! dr dulu smpi skrg...rasa dah expired pun
tarikh patut siap tu...!!!! ni perbezaan nyerrr....



ni gambo masa takde kete...lajuuuuu jerrr bwk! kalo tak.....nanti nadey mskkan gambo lain....

pastu next tpt...bila nak smpi bulatan cheras utk ke MRR2...kt sini ada traffic light! selalu beraturlaaa pjg nak lpskan traffic light nie... tp....cuti pny psl....
ok...then bila dah kt MRR2, next jem kat area pandan perdana...yg ada bangunan beso...kt atasnyer ada safari tpt mandi2 yg dah ditutup akibat terkorbannyer sorg indon kt situ sbb rambut dia tersangkut kt filter air nyerr....kan??

tak jem...... jem.....

then tpt yang paling mencabar!!!! area pandan indahlaaaaa......mmglaaa sgt2 terkujut bila sikitpun takde jem...and kete nadey dgn lajuuuu nyer melungsur MRR2 melalui terowong kat pandan indah dgn mudah! ok, ni nadey tunjukkan perbezaannyerr yerr!!!

time tak jem.....



time jem.....



nampak tak beza????

and the main bottle neck kt MRR2 pandan indah nie is the terowong yg dibuat hanya bole dilalu dgn 2lorong shj drpd 3lorong sblmnyerr.....tp mcm 4lorong jerrr sblmnyer coz emergency lane pun org guna....huhuhuhuhu

time tak jem.....



time jem....



fuh!!! seriously....teruk!!!!

and akibat tak jem.....nadey dah smpi depan tesco pukul 7.45....15minit jerr dr umah baby sitter...huhuhuhuhuhuhuhu

dan...penyebabnyer.....trus jerr laju kete Nadey masuk ke perkarangan TESCO utk bershopping pagi!!! ahahahahahahahahaah.....

walaupun TESCO sbnrnyer bukak kul8....dah tecongok kt depan TESCO tu kulll....

and akhirnyer selamatlaaa Nadey melaburkan duit ke TESCO pagi tu....huhuhuhuhu..tensen pulalk bila smpi awal sgt....coz opis start kul9!!!! shopping smpi kul 8.50...then baru g opis...opis nadey blkg tesco jerr....

P/S: gambo2 yg di ambil adalah drpd photographer amatur menggunakan HP Sony Ericson S500i ketika sedang memandu...sila jgn lakukan sekiranya anda memandu manual!!!! hihihi



6 comments:

  1. woit..!!! x boikot TESCO ker?????

    ReplyDelete
  2. singgah takpe,jgn beli lak..hehehe..

    gi giant pun ok,born in m'sia.. :-)

    ReplyDelete
  3. best kan kalau time cuti2 raya cina ni...jalan bebas jer

    ReplyDelete
  4. nadey, gi keje naik moto je, konfem tak jem. uzzam dok blkg moto tu gi rmh babysitter. huhu

    ReplyDelete
  5. melabur ke TESCo bila perlu...huhuhuhuhu
    arini g keje dah jem balik....boring!

    ReplyDelete
  6. hahaha. otak pun bole jem tgk gambor jem byk sgt :D naseb baik dok kg...huhuhu

    ReplyDelete