Tuesday, October 26, 2010

~@~ Inilah cinta - version Muhammad Uzzam ~@~

setelah sekian lama... barulah berpeluang nak update blog nie... hehehe ape khabar kawan2 semua?? ;-)

baru2 nie... skill ujam dah semakin berkembang dgn penambahan 1lagi skill iaitu MENYANYI!!! hahaha 1aritu adelaa tiba2 lps amik dia dr umah bbsitter... dia dok bebel2... then dgr huh!!! uik? ujam nyanyi ker? dia dok angguk2... ujam nyanyi lagu aper? lagu AKIM! huh! sungguh kuat penangan artis2 AF nie... then akhirnya berjayalaaaa utk merakamkan nyanyian uzzam itu... mari sama2 kita saksikan.....

video

then kita dgr version yg sbnrnyer dari AKIM.... ;-)


so dpt pick-up tak part mana yg uzzam nyanyi??? hahahahahah have fun alll!!!!! ;-)


Friday, September 24, 2010

~@~ Lamanyerrrr tak update..... ~@~

lamanyerrr tak update blog ini... kesian.. dah bersawang... berabuk bagai dah.... last update June... skrg dah September pun... terlalu byk keje... and tak sempat laaa nak berblog ini... takat membaca sempatlaa.. ;-)

Sempena Hari Raya ni... rasanya sempat lagi utk Nadey ucapkan SELAMAT HARI RAYA.... MAAF ZAHIR BATIN utk semua yg mengenali diri ini..... kalo rasa2 nak menyinggah umah beraya, just inform laaa awal2 yer... takut kite dah kuor beraya kemana plk......

and just nak bgtau.. Nadey dah buat blog baru utk jual Tupperware2 Nadey... hehe kalo ade sape2 berkenan, lehlaa contact nadey ek! http://acitnadeybusiness.blogspot.com/.... rasa nanti nak upgrade sketlaaa blog itu agar lebih ke arah business type! hehe

SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!! AND SELAMAT BERSHOPPING DI ACITNADEYBUSINESS!!!







Monday, June 14, 2010

~Cute Baby With Chocolate~

lamanyerrrr tak menjoinkan diri dgn contest2 ini... tadi tergerak ati plk nak bukak MY-Giveway nyer blog and found 1contest yg tak bule dilepaskan!!! yeay!! sempat plk yer.... sbb iya berkait dgn "CHOCOLATE"!!!and hadiahnyerrr sgtlaa COOL!!!!
ok lets check it out what-to-do...
1) haruslah menjadi follower szsh.blogspotmomguess.blogspot = DONE!!
2) buat 1 n3 berkenaan contest ni dan pastikan ade link back ke szsh.blogspot & momguess.blogspot = DONE!!
3) letak banner yg comel kt ats tu di tepi side bar blog korang & di dalam n3 contest korang ...harus ade link back ke n3 ni ok.. = DONE!!
4) letakkan SEKEPING shj gbr anak anda yg comel itu bersama chocolate (posing brsama choc/sedang mkn choc/kat kedai choc/sedang main choc..asalkan ade nmpk choc dlm gbr tu)..nyatakan nama & umur anak anda.. = DONE!! kat bawah tu.....
5) jgn lupe..n3 contest hendaklah diakhiri dgn " GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT" = DONE!!
6) submit link n3 pd comment box n3 ini shja sebelum 15 June 2010 @ 2pm = DONE!!
syarat:
1) msti mempunyai blog sendiri.. = DONE!!
2) contest bermula 21 May 2010 - 15 Jun 2010 @ 2.00pm = DONE!!
3) kelayakan umur peserta adalah 1 tahun - 4 tahun shj = DONE!!
4) penyertaan hanya utk anak sendiri.. (sorry guys..juri xmembenarkan penyertaan selain ank sendiri atas sbb2 yg munasabah:) = DONE!!
hahahahaah semuanya main = DONE!! jerr!!!! sume dah buat laaa......

seorang baby boy & seorang baby girl akan dipilih sebagai Season 2 Winner!! ade hadiah menanti utk Season 2 Winners ok :)

remember! the winners will be automatically selected for the FINALE SEASON to compete for the GRAND PRIZE which is 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT

Season 2 - Cute Baby with Chocolate winners will get these stools...love shape stools for baby GIRL and lion stool for baby BOY..
 sgt menarik hadiah nyerr!!!!! gambar yg nak dipertaruhkan ni.....


hahaha ini dia Muhammad Uzzam dgn coklat yg dimakannyer! bukan jerr kat mulut! 1badan poon makan coklat sama.... hahaha... pada ketika gambar di ambil, uzzam 1tahun 4bulan... skrg uzzam sudah 2tahun pada 8/6/2010 yg lps.....

dan jgn lupa entry yg terakhir....

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY 
MOMGUESS.BLOGSPOT" 

insya-allah uzzam bule dpt hadiah grand prize itu.... and of course... hadiah kiut stool LION itu!!

kawan2.. sempat lagi nak join tau b4 2pm 15/6/2010!!! slmt berjaya!!!

 

Monday, May 31, 2010

~@~ Beautiful May ~@~

Lamanyerr tak mengupdate blog.... bersawang bagai dah nie... and baru ternampak... may nie takde 1post poon dr nadey nak update?? mak aii... lama gilerrr tak update blog?!! utk hari terakhir dalam may nie... nak buatlaa jgk 1post utk may entry....

sbnrnyer byk citer yg berlaku dalam may nie..... bermula dari awal may ada hari pekerja! then ada mother's day... then ade teacher's day... then ade my birthday... my anniversary... melancong ke jakarta-bandung... and yg latest i got new nephew on 30/5!!! yeay!!! ujam poon adelaaa kawan lps nie.... hehe kawan nak gadoh!!

and the part yg paling tak besh is.... now peak period!! and i dah takde assistant dah... all kene buat by myself.... and Siti has leaved AYA and now dah jadi gomen officer ok!! and for me... still laaaa stay kat sini... bcoz i feel soo comfortable working here... and kalo nak pindah poon, sbb masuk gomen jerla! haha and result SPA tak kuor2 lagik... yg dikatakan akan diumumkan this 31/5, which is today... tapi pagi tadi tgk kat website SPA, still takde pape lagi progress.....

oklaaa nak balik dah nie... and today my first day ganti pose.... and start to countdown to next ramadhan... insya-allah sempatlaa saya nak menggantikan posa saya ini sebanyak 15days! ya allah... by tu!!! kuatkan semangat.... kene jgk ganti!! 

last but not least.. sikit gambo latest yg beloved utk tatapan sumer.... adios!!

Thursday, April 22, 2010

~TAG - pangkalnya... N ...!!~

tag saja-saja... ni dpt drpd cik Barine kite nyer blog! cam menarik jerr nak menjawab... tgh kepala fenin2 nie... hehe

* you can put anything as your answer as long as it starts with the first letter of your name... I choose... N la!!


1. What is your name
Nadiea / Nadey


2. A four letter word
Nice


3. A boy's name
Naim (anak Deq'an)


4. A girl's name
Nisrina (anak Aku.. hehe)


5. An occupation
Nurse / Navy


6. A color
Nude / Natural (ikut color compact powder.. hehe)


7. Something you'll wear
Nursing bra (esp for mommies...) / Necklace


8. A food
Nasi lemak / Nugget Ayamas! haha


9. Something found in the bathroom
Napkin


10. A place
Nilai 3 (tpt borong sedunia!! haha...)


11. A reason for being late
Nisrina mandi lama2 kat bilik air tu!!


12. Something you'd shout
NO!


13. A movie title
Notting Hill


14. Something you drink
Nesvita


15. A musical group
Nidji


16. An animal
Nanny goat


17. A street name
NKVE / NPE (ini highway dah nie.. hehe)


18. A type of car
New Saga - Proton (hehe...)


19. Title of a song
No One - Alicia Keys


sape2 yg nak buat plk... bule laaaa try.. kite tag semua yg baca ni utk buat yeay!






Friday, April 9, 2010

~Earth We Care, We Love You Contest~

 satu lagi post berkenaan dgn contest sblm saya pulang menghadapi weekend ini.... 

tertarik sgt nak join contest di bawah ini....


gambor yg nak dipertaruhkan.....

element : udara
caption : udara yg tercemar... nafasku tersekat!!

ni di ambil guna camera HP jer... masa jerebu yg teruk melanda KL last year.... tgklaa... even KLCC dpn mata pun dah tak brp nak nmpk.... gambo ni di ambil di area desa pandan, KL... bayangkan org yg mengalami masalah pernafasan i.e. asthma.... sgt tersiksa hidupnya... dgn udara yg kotor nak disedut... asthma makin parah... huhu 

kwn2... kalo nak join, bule pegi ke blog seindahduniakita@FaisalSulaiman utk keterangan lebey lanjut! 
due datenyer : 10 April 2010

~SELAMATKAN DUNIA KITA!!!~


~Atiqah Sweet Giveaway~

saya mmg sukerrr join contest! kali ni nak dptkan coklat ini!!! yeay!!!




syarat2nyer.....

1. buat satu entri tentang giveaway ni..tajuknya mestilah "ATIQAH SWEET GIVEAWAY" ~DONE~

2. di dalam entri tersebut, letak gambar di atas.. :-) kalau taknak letak pun takpe.. :-) ~DONE~

3. kemudian, di dalam entri tersebut haruslah ada ayat di bawah:

"Hai kawan-kawan! jom sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY. hadiahnya satu kotak yang mengandungi 9 biji hand-made chocolate yang dibuat oleh Sweet Brown! Coklatnya sedap tau! Jadi apalagi, jomlah kita sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY di http://pepelungu.blogspot.com..JOM-JOM!"  ~DONE~

4. kemudian, beritahu nama dan alamat blog @ entri di komen box saya.. :-) ~DONE~
sgt sedaaapppp ini coklat.... 3org pemenang akan dipilih! cepat2!!! ada lagi bbrp jam utk contest ini closed pada 9/4/2010!!! ceeepaaaaattttt!!!!!

~Cute & Creative Picture~

wahh.... sungguh menarik utk join contest ini!!!



gambo yg nak dipertaruhkan......

gambo yg setelah di edit oleh adik saya.... hemsemnyerr anak ku ini... hehe

details anak...
nama : Muhammad Uzzam Bin Muhammad Rashid
umur : 1tahun 10bulan
asal : kuala lumpur
emel&nama pengirim : hang_lipur@yahoo.com, Siti Nadiea Binti Hj. Omar (ibu uzzam)

jom cepat2 kita join contest nie....
sblm 11 April 2010 jerr tau!!!


~Contest "Tidur Paling Comel" by InfatiaHouse~


 hmmm... tgh2 ngantuk kat opis nie... pergilaaa blog hopping... terjumpa contest ini.. amat menarik ya!!! ehhehe... Contest "Tidur Paling Comel" by InfatiaHouse......


syarat2 nyer....
  1. Jadi follower blog InfantiaHouse ... ~DONE!~
  2. Letakkan banner di atas di ruang sidebar blog anda... ~DONE!~
  3. Copy & paste tajuk entry anda seperti diatas dan pastikan buat link ke..
    http://infantiahouse.blogspot.com/2010/03/contest-tidur-paling-comel-by.html
    terus ke blog InfantiaHouse...
    ~DONE!~
  4. Letakkan Gambar anak yang yang berumur 0 - 4 tahun.~DONE!~
  5. Gambar tu mesti gambar bayi yg tengah tidur nyenyak bersama bantal.
    ( tak kisah la nak aksi mcm mana..yg penting dia sedang enak tidur dan aksinya mencuit hati...)~DONE!~
  6. Baby tu tak semestinya anak anda..letak anak sape2 pun boleh, yang penting baby tu mesti ada pertalian darah dengan anda. ~DONE!~
  7. Letakkan juga nama, umur, tarikh lahir dan warna kesukaan dia (untuk hadiah nanti) ~DONE!~
  8. Dan jgn lupa, tinggalkan link utk penyertaan anda dalam comment box dlm entry ni...~DONE!~
  9. Disebabkan beberapa permintaan dan ramai yg baru tahu contest ni..pihak syarikat telah bersetuju untuk melanjutkan lagi contest ni sehingga 31 Mei 2010 jam 11.59mlm~~ cepat2 jgn lambat yer....~YEAY!~

ok, gambo yang dipertaruhkan ialah....

ini dia aksi tido ala2 superman!! hehe... anak saya ni mmg tido lasak... and jenis tido meniarap.. dari baby dah ajor dia tido meniarap... byk aksi sbnrnyer... ini antaranyerrlaa... hehehe

Nama : Muhammad Uzzam Bin Muhammad Rashid
Umur : 1tahun 10bulan
DOB : 8/6/2008
Warna kegemaran : Biru

dan hadiahnyerrr.....
  • Hadiah 1 - Set Tilam Bayi Bersarung Klu nak tengok ( Klik pada Entry "SUMER CITER KAT SINI "-link P-Set Tilam Bayi )
  • Hadiah 2 - Golek Kanak2 Beserta Sarung
                  - Bantal Kanak2 Beserta Sarung   
  • Hadiah 3 - Bantal Bayi Beserta sarung
                  - Golek Bayi
                   ( Klik Pada Link P-Set Tilam Bayi
  • Hadiah Saguhati ( untuk 3 orang )
    Produk Bayi ( antaranya Tungku Bayi, Minyak Bayi, Barut Bayi, selimut bayi )
wow! sgt menarik.... TQ kepada penganjur contest.... sape2 nak join?? jomlaaaa sblm 31/5/2010 tau!!! lama lagi ni nak abes.....

Thursday, April 8, 2010

~Tips.. To Get Good Sleep....~

 dapat article ni drpd Shine from Yahoo!... menarik jgk utk dikongsi.....


 There’s a lot of advice out there about getting good sleep; here are tips that work for me:


Good habits for good sleep:
1. Exercise most days, even if it’s just to take a walk.
2. No caffeine after 7:00 p.m.
3. An hour before bedtime, avoid doing any kind of work that takes alert thinking. Addressing envelopes—okay. Analyzing an article—nope.
4. Adjust your bedroom temperature to be slightly chilly.
5. Keep your bedroom dark. Studies show that even the tiny light from a digital alarm clock can disrupt a sleep cycle. We have about six devices in our room that glow bright green; it’s like sleeping in a mad scientist’s lab. The Big Man's new pet, a Roomba (yes, he loves his robot vacuum), gives out so much light that I have to cover it with a pillow before bed.
6. Keep the bedroom as tidy as possible. It’s not restful to fight through chaos into bed.

If sleep won’t come:
1. Breathe deeply and slowly until you can’t stand it anymore.
2. If your mind is racing (you’re planning a trip, a move, Christmas shopping; you’re worried about a medical diagnosis), write down what’s on your mind. This technique really works for me.
3. Slather yourself with body lotion. It feels good and also, if you’re having trouble sleeping because you’re hot, it cools you down.
4. If your feet are cold, put on socks.
5. Stretch your whole body.
6. Have a warm drink. Some people claim that warm milk contains melatonin and trytophan and so helps induce sleep, but in fact, a glass of milk doesn’t contain enough to have any effect. But it’s still a soothing drink. My nighttime favorite: 1/3 mug of milk, add boiling water, one packet of Equal, and a dash of vanilla. A real nursery treat.
7. Yawn.
8. Stretch your toes up and down several times.
9. Tell yourself, “I have to get up now.” Imagine that you just hit the snooze alarm and in a minute, you’re going to be marching through the morning routine. Often this is an exhausting enough prospect to make me fall asleep.

Re-frame:
Re-frame your sleeplessness as a welcome opportunity to snatch some extra time out of your day. I get up and tackle mundane chores, like paying bills, organizing books, or tidying up. Then I start the day with a wonderful feeling of having accomplished something even before 6:45 am.




Wednesday, April 7, 2010

~Yeay!!! Saya Menang Lagi!!!~

Salam semua..... alhamdulillah.... setelah bercuti agak pjg sket last weekend (extra cuti on Monday), smlm laa baru sempat nak bukak semuanye... email... FB... blog.... kat umah takde tenet... manalaaa dpt nak mengecek+menghapdet... hehehe.... baru teringat yg saya ade join bbrp contest yg due datenyer 31/3/2010!!! yer!!! saya perlu check apekah keputusan nyer.....

Dan keputusannyer.... utk giveaway yg pertama dari Aishah Megahasz : Contest Detik-Detik Berharga... tpt PERTAMA jatuh kepadaaaa...........

yerrrr...... hang_lipur laaa!!! dgn mempertaruhkan gambar...............

Hadiahnya:
- Voucher bernilai RM88.88 dari Mei’s Mei Tai
- Bracelet for Mama: Sweet Baby Charm dari Ammar’s Tree House
- Voucher bernilai RM10 dari TheHoneybunch Marketplace
- Leg Warmer

hmmmmm.... menarik yer.... thanks Aishah Megahasz kerana memilih gambo saya sebagai pemenang!!! and thanks to En. Mofarad kerana sudi mengambil gambo yg cun itu... hehe

ok, contest yg ke-2, daripada Teratak Puteri: Giveaway Teratak Puteri.....
setelah dibuat cabutan bertuah, ade 5org pemenang semuanya.... 

dan pemenang-pemenang nyerrr..............

Tempat ke-3..hang_lipurhaaaa???? saya lagi??? waaa.... saya sgt sukaa......

dan hadiahnyerrr.......

HADIAH KE-3
Barang2 decoupage yg merupakan 1 biji Botol, 1 Lilin Bulat & 1 Lilin Biasa
(Yang ni decoupage hasil tuan rumah sendiri tau..)


haaaaa sgt menarik yaa.... terima kasih Teratak Puteri.....

dan contest yg ke-3, daripada Catlinaflybaby.....
smpi arini belom umum sape pemenang... tapi hadiah nyer telah dihebahkan.... huhu...

saya dah join aritu Kategori A jer.... jadi hadiah yg mungkin akan dimenangi....

Hadiah bagi Kategori A (1 pemenang)


1 x U.S. Softplay First Word Block Cloth Book
1 pasang leg warmer jenama Combimini "I luv Mum"
(Pemenang boleh pilih samada nak Rainbow Stripes atau Black and White Stripes)

menarik juga yer??!!! hmmmm..... wlwpun saya takde dah anak yg still baby, but stil nak jgklaaa dpt hadiah tu! sape2 yg bertuah nnt dptlaaa hadiah nie drpd saya.... hehehe

ok, itu saja... trima kaseh kpd yg menganjurkan contest... next time saya nak join lagi! yeay!!!



Friday, March 26, 2010

~Takde Keje!!!~

heheheheeh arini takde keje... saje nak tunjuk.... 1st time dpt tgk kat blog ku ini.... my nuffnang nyer iklan BERGAMBO! AHAHAHAHAHAHAHA takde keje betullaaa nadiea nie... heheeheh iklan Mickey Mouse Club House lagik.. kekekeke tu citer fav Nisrina&Uzzam!!!

and kalo korg tgk.... kite nyer Mozillah ade background gambo Ariel ek... tahlaa... tetiba aritu Mozilla dah upgrade version, bule plk buat camtu ek? bule select kat sini... mcm2 gambo poon ada!!! mmg BESH!!!

ok nak citer tu jer... kekekekeekek babai.....

Thursday, March 25, 2010

~Contest Detik-Detik Berharga~

saya nak join contest ini!!! wlwpun tggl bbrp jam jerr lagik... sbb due datenyerrr 25/3/2010 at 5pm! wow! sempatnyerrrr lagik... hehehe

CONTEST DETIK-DETIK BERHARGA
anjuran Aishah Megahasz!!! yeay!!!


gambar yg hendak dipertaruhkan ialah:

gambar ini adalah ketika MEGA besday celebration utk 3org yg sgt penting dlm hidup saya... sbb besday diaorg nie berderet! 7/6 = my lovely daughter, nisrina, 8/6 = my chubby son, uzzam and 9/6 = my sweet sister, eli! tahun lain2 laaa yer... secara kebetulan besday diaorg berderet. and pada tahun 2009, 7/6 jatuh pada hari weekend and MEGA besday celebration telah diadakan di rumah nenek kami... and credit to En. Mofarad atas gambo yg sungguh indah... pada time ni sbnrnyer tgn uzzam dah naik atas kek dia... tp lagu besday tak nyanyi lagik... huhuhu kecoh semua sbb kek uzzam dah rosak HALF!!! huhu

cik penganjur, bule ek nak letakkan gambor full besday2 girl and boy tu... tp gambo yg dipertaruhkan yg atas tulaa....

so yg sambut besday tu Muhammad Uzzam. DOB : 8/6/2008. Masa ni besday uzzam 2tahun! tp mstu buat ms besday kakaknyer, nisrina 7/6/2009 yg ke-3. so masa tu umur uzzam baru 1tahun 11bulan and 30hari! hehe and yg tgh tu my sister eli... umur? secret jerla... hehe masa tu sume yg smbut besday pakai baju kotak2... hehe

dan saya telah menjadi follower2 mereka @ penaja utk contest ini....

1) Mei's Mei Tai


2) Ammar's Tree House


3) Coachandsuch


4) Umi dan JR Shoppe


5) Snuggbaby


6) TheHoneybunch Marketplace


7) Pn. Raudzah Adnan

E-mel: raudzahadnan@gmail.com


sekian.... puan penganjur... terima ek penyertaan saya!!!!

Thursday, March 18, 2010

~@~Beautiful Blogger Award~@~

tiba2 tgh ade mood ni nak menaip... baik diteruskan ajer... kang pastu.. bersawang jap laaa blog nie... smpilaaa ade citer yg besh balik... hehe... sbrnyer byk jerr citer yg besh bole dikongsi.. ttp akibat MALAS and ketidaksempatan nak menaip... terkubur jerrlaaa citer tu....

ni smlm sbnyer... masa baca kat blog umisofie@naimatul, dia ade tag nama saya utk 1 award ini..... nama saya telah tersenai antara top-3 tu! hehe... thanks umisofie....

~@~BEAUTIFUL BLOGGER AWARD~@~

wah! sgt teruja dpt award ini.... tp ade syarat2 nyerrrr tau.....

1. Thank & link the person that gave you the award...
2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic...
3. Contact said Blogs and let then know they've won the award...
4. State 7 things about yourself...

~@~ 7 thing about myself..... ~@~

1. ade sepasang penghibur hati... Muhammad Uzzam (Ujam) & Nur Izzah Nisrina (Kakak Nina)
2. isteri kepada Muhammad Rashid (Acit)
3. suke buat crosstich... tapi dah lama terbengkalai sbb takde masa jerr nak buat... but until now suke sgt d/load free crosstich at http://cross-stitchers-club.com/. jomlaaa join! hehe
4. skrg keje dok kira tax org... company tax... personal tax....
5. duduk umah tgkt 4, tiap ari kene panjat 4tgkt... penat wooo!! tp ni umah sendiri....
6. sukerr sgt warna biru... byk baju warna biru.. tp skrg nak campur2 kanlaa sket2 warna2 lain..
7. w/end susah sgt nak dpt duduk umah full! sbb sll kene pegi umah nenek, umah mak, and umah mak metua sbb nak jmp dgn my babies.... (i poon suke jalan2 nie... hehehehe)


so now saya nak pass this award to 15 bloggers yg saya sukerrr baca blognyer....

1. mommylyna @ mysuperkids
2. fidza@mamasumayyah
3. nud@rosebud
4. munira@mamazahra
5. zulie@ummiafnan&zhafran
6. awin@mamanuyin&adam
7. husni@mamasofea
8. nuuril@mommaoman
9. suhayu@ummiuwais
10. kamilla
11. ayu@mamahusna
12. cik dibah@bakal mama twin
13. pojan kuizikel
14. ayong
15. kawan2 yg lain yg baca psl award nie laaa....!!!

rasa cam nak tag sumer jerr yg ade dlm bloglist nadey tu... tp tak kesahlaa... kalo saper2 yg nak amik award ni... dipersilakan... hehehehe... yg laki nadey tak tag laa... dah dia kata beautiful award kan... hehehe... tp kalo nak amik, ape salahnyerr... heheeh

have FUN kawan2!!!!

~Aksi Tepung Gomak Si Manja~

Tgh2 tgk kat dahboard tadi... nmpk plk ade 1 contest yg menarik utk di join... hehehe... lama dah tak join since last feb aritu... yg kesemuanya tak berjaya utk saya menangi... huhuhu

kali ni nak mempertaruhkan gambo utk contest "Aksi Tepung Gomak Si Manja" yg dianjurkan oleh..... Fantaghirolynn......

syarat2 penyertaan perlulaaa dipatuhi:-

1. Contest ini terbuka kpd Bloggers sahaja. ~DONE!~
2. Wajib menjadi follower fantaghirolynn ~DONE!~
3. add kan blog ini dalam bloglist masing2. ~DONE!~
4. Add LINK contest ini di entry blog masing2. ~DONE!~
5. Add kan banner contest di side bar blog masing2. ~DONE!~

cara2nyerrr pula adalah:-

1. Sila uploadkan SEKEPING gambar AKSi TePuNG GOMAK Si MaNJA. ~DONE!~

amacam uzzam? masa ni tak mampu nak marah... just soh posing amik gambo jer... huhuhuh sabo jerlaaa... abes 1/2botol bedak dia kerjakan.... habes smpi kete mainan dia pun skali kene curah dgn bedak.... cuba bgtau.... bdk mana yg tak suka main bedak kan???

2. Si manja hendaklah berumur kurang dari 4 tahun semasa gambar itu di ambil. ~DONE!~

3. Nyatakan nama anak anda dan umur beliau pada ketika itu. ~DONE!~
Nama: Muhammad Uzzam Bin Muhammad Rashid.
Umur ketika gambar diambil: 1tahun 4bulan


4. Sila tinggalkan link penyertaan anda di entry ini agar mudah untuk saya buat semakan. ~DONE!~

ok kawan2... senang jeerrrr nak join contest nie.... jom ramai2 kita join! hadiahnyer utk 3org pemenang tau! hadiahnyer??? penganjur kata akan diupdate kemuadian... so sila follow cerita seterusnyerrr yek?

tarikh tutupnyer :
14 April 2010 jam 1.00 pm