Thursday, May 28, 2009

My 4th anniversary - 28th May 2009

Berguna sgt ek FB nie... ramai nyerr yg wish kat kite... thanks to all yang wish... may ALLAH@GOD bless u all laa.... ameen....



Nadiea Omar Hepi 4th anniversary to me and acit.... hepi.... hepi.... :-)

Wan Norhafizah
Wan Norhafizah
eppi anniversary...

Nor Azizah Aling
Nor Azizah Aling
semoga rumahtangga terus kekal sakinah, dilimpahi mawaddah wa rahmah

Jalil Hamid
Jalil Hamid
selamat ulangtahun...:D semoga sentiasa epi n bahagia...:D

Joanne Jasz
Joanne Jasz
wooo...happy anniversary...go where celebrate?

Niza Nor
Niza Nor
hoh...tak sangka ek dah 4 tahun...semoga berkekalan...

Sheffa Marzuki
Sheffa Marzuki
happy anniversary dear =)

Shahila Binti Mokhtar
Shahila Binti Mokhtar
selamat Tahun yg ke 4 moga tabah menghadapi segala duga yg akan datang, semoga bahagia. semoga mahligai yg dibina semakin KUKUH.

Nuurill Mea
Nuurill Mea
Happy Anniversary! :)

Siti Nasyroh
Siti Nasyroh
happy anniversary nadie.......

Zakiah Hanim Bt Mansor
Zakiah Hanim Bt Mansor
happy anniversary... sambut kat mana... ada hadiah special tak

Serifathiyah Shamsuddin
Serifathiyah Shamsuddin
epy anniversary..huhu~tahniah! =D

Eliyana Ebnu Hajar
Eliyana Ebnu Hajar
4 thn da?! cayalah.. epy anniversaryyyy.. :Þ

Sabariah Sa'ari
Sabariah Sa'ari
elly..awak knal nadey ek?anyway..happy 4th anniversary to u nadey..saba menyusul..4th june 2005 - 4th june 2009..4th anniversary gak!

Aziyanti Yaakop
Aziyanti Yaakop
anniversary keee? dah 4 thn ye? hepi, hepi takya & acit! semoga btahan lagi 400 tahun...! aminnn!

Adisara Anuar
Adisara Anuar
today ke?may u have a hepi and blessed love forever...

Shahratul Husna Binti Kamarudin
Happy Anniversary

Farah Adriza Zabir
Farah Adriza Zabir
tahniah !! amin amin...

Hazalila Osman
Hazalila Osman
tahniah k.long&along...lmbt wish la plak...
nway smoga kkl bhgia slamenye...n smue yg baik2 la...
yg xbaik biar dpt kat pencuri motor angah...huhu




Friday, May 22, 2009

really motivated!!!

dok surf2.... mula2 nak tgk cemana nak menjana duit from youtube... pastu baca2... last skali tertarik nak tgk http://asmawati.com.... belek2... nmpk 1 entry dia yg amat menarik.... it is just really touched.... and a motivation video....

siapakah kita?? siapa... yaa..??

Siapakah orang yang sombong?
Orang yang sombong adalah orang yang di beri penghidupan tapi tidak mahu sujud pada yang menjadikan kehidupan itu iaitu Allah Rabbul Alaamin, Tuhan sekelian alam. Maka bertasbihlah segala apa yang ada di bumi dan langit pada TuhanNya kecuali jin dan manusia yang sombong diri.

Siapakah orang yang telah mati hatinya?
Orang yang telah mati hatinya adalah orang yang diberi petunjuk melalui ayat-ayat Qur'an, Hadith dan cerita2 kebaikan namun merasa tidak ada apa2 kesan di dalam jiwa untuk bertaubat.

Siapakah orang dunggu kepala otaknya?
Orang yang dunggu kepala otaknya adalah orang yang tidak mahu lakukan ibadat tapi menyangka bahawa Tuhan tidak akan menyiksanya dengan kelalaiannya itu dan sering merasa tenang dengan kemaksiatannya.

Siapakah orang yang kuat?
Orang yang kuat adalah orang yang dapat menahan kemarahannya ketika ia di dalam kemarahan. Siapakah orang yang lemah? Orang yang lemah adalah orang yang melihat akan kemaksiatan di depan matanya tidak sedikit pun ada kebencian di dalam hatinya akan kemungkaran itu.

Siapakah orang yang bakhil?
Orang yang bakhil lagi kedekut adalah orang yang berat lidahnya untuk membaca selawat keatas junjungan Rasulullah s. a. w.

Siapakah orang yang buta?
Orang yang buta adalah orang yang tidak mahu membaca dan meneliti akan kebesaran Al Qur'an dan tidak mahu mengambil pelajaran daripadanya.

Siapakah orang yang tuli?
Orang yang tuli adalah orang yang di beri nasihat dan pengajaran yang baik namun tidak diendahkannya.

Siapakah orang yang sibuk?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a. s.

Siapakah orang yang manis senyumanya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang di timpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata, "Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang menangis airmata mutiara?
Orang yang menangis airmata mutiara adalah orang-orang yang sedang bersendiri lalu mengingat akan kebesaran Tuhan dan menyesal akan dosa-dosanya lalu mengalir airmatanya.

Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak loba akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.

Siapakah orang yang pandai?
Orang yang pandai adalah orang yang bersiap siap untuk hari kematiannya kerana dunia ini berusia pendek sedang akhirat kekal abadi.

Siapakah orang yang bodoh?
Orang yang bodoh adalah orang yang beriya-iya berusaha sekuat tenaga untuk dunianya sedangkan akhiratnya diabaikan.

Siapakah orang yang maju dalam hidupnya?
Orang yang maju dalam hidupnya adalah orang-orang yang senantiasa mempertingkat ilmu agamanya.

Siapakah orang-orang yang mundur hidupnya?
Orang yang mundur dalam hidupnya adalah orang yang tidak memperdulikan akan halal dan haramnya akan sesuatu perkara itu.

Siapakah orang yang gila itu?
Orang yang gila itu adalah orang yang tidak sembahyang kerana hanya dua syarat saja yang memperbolehkan akan seorang itu meninggalkan sembahyang, pertama sekiranya ia haid dan kedua ketika ia tidak siuman akalnya.

Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikkan.

Siapakah orang yang selalu ditipu?
Orang yang selalu di tipu adalah orang muda yang menyangka bahawa kematian itu berlaku hanya pada orang tua.

Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.

sama2laaaa kita renung-renungkan.....di hari jumaat yg berbahagia nie....

Tuesday, May 19, 2009

Adibah Noor and Chocolate...

video

Ha...itulaa pengenalan lagu Terlalu Istimewa drpd Adibah Noor utk tatapan sumer....

Itu masa dinner yg Nadey attend on 11/5/09 baru2 ni atas invitation abah. Dinner ni diorganise sempena Malaysian International Cocoa Fair (MICF) 2009 yg diadakan di Berjaya Times Square. Sebagai anak kepada org yg meng'organise' dinner nie... dptlaa spesel free seats utk kite!! hehehehe... tapi malangnyer meja yg menempatkan kami agak kejauhan ketepi... huhuhuhu sgt sedih... even Adibah Noor yg sgt beso itu.... (sorry ek kak Dibah!) nmpk keciikkkk jer... jadinyer video nie stlh di zoom sehabis mungkin... inilah hasilnyer... time nie mmg ramai record dia nyanyi... mmg best song eva laa!!! I LOVE U LAAA ADIBAH NOOR!!! suara dia mmg marbelos!!! lebih 8 lagu dia nyanyi for 1hour... mak aii!! mmg dia tak nmpk penat langsung!!! yg paling tak best nyer... tak dpt nak amik gmbo with her using my hp... smpila saat akhir hingga my hp abis battery... coz too many video kite amik... hehehehe... nway I enjoy the dinner very much and so the performance from Adibah Noor.... and some Adibah Noor pics...



she's wearing chocolate dress bcoz of chocolate dinner... ehehehehe.... and my pic with Adibah Noor will be uploaded soon as gambo tu still dgn cameraman opis abah... ehheeh

Habis citer chocolate dinner... now citer cucu pada pengarah coklat@koko... muhammad uzzam with his chocolate eating habit..... soooooooooooooo cuteee!!!



this is what we call as.... CHOCOLATE ADDICTED!!! kekeke... barulaa betul cucu pengarah koko!!! heheheeheheh

video

video

Monday, May 11, 2009

May entry

Byk benda dah berlaku utk bbrp minggu yg lps... tak sempatlaa nak update sume dlm blog nie..! keje semakin byk... tapi masih lagi bule di control... nntlaaa ada2 free time... nadey citer laa...!!

nie tadi tgh2 tgk koleksi gambo dlm pc nie... ada deretan gambo yg agak gelap... gambo yg agak pelik! camera girl nyer.... NISRINA!!! pandai dah anak aku pakai hp camera ibu dia.. Sony Ericson K530i... senang jerr kan... tggl tekan jerr button trus dptlaa amik gambo kan? nie antara koleksi gambonyer....

ni amik gambo ujam!
pastu nak amik gambo ibu... tapi nmpk hidung jerrr yg BESO??? ~@~
lain-lain gambo....
Align Centerpandai nyerr anak ibu.... oklaaa nak balik... malam nie ada Dinner at Berjaya Times Square sempena Cocoa Fair 2009. Nak tgk Adibah Noor nanti!! See ya!!!